Route Museum periode in maart

Route Museum in maart.
Afsluiting N309 van ma 4 maart t/m za 23 maart
De provincie Gelderland voert groot onderhoud uit aan de N309 tussen ’t Harde (A28) en Epe (A50).
Het gaat om vervanging van het asfalt en het uitvoeren van enkele maatregelen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Het wegdeel waar het nu om gaat is:
N309 kruising Spoorstraat (bij afrit A28) tot kruising Hessenweg (tot aan de parkeerplaats boven op de knobbel).
Toegangstijden poorten (bezetting door DBBO):
Bovenpoort en Benedenpoort LBO 24/7 open
Poort bij raccordement/NS parkeerplaats 24/7 open
Achterpoort LTK ma t/m vr van 06.30 uur tot 20.00 uur
Hoofdpoort LTK alleen voor voetgangers van en naar de LO/S
So what voor de toegankelijkheid van het NAM.
Voor houders defpas van ma t/m vr van 06:30 tot 20:00 uur:
1. Vanuit ’t Harde: Tonnet oprijden via poort bij raccordement en dan via de Tonnet achterpoort naar de LbO (en vice versa).
2. Vanuit Epe: via de bovenpoort LbO
Buiten deze tijden conform bezoekers.
Voor vrijwilligers zonder defpas en bezoekers:
1. Vanuit richting Zwolle en Harderwijk op de A28: neem afrit 15 richting Epe. Ga richting Epe op de N795. Bij rotonde links richting ’t Harde, ingang via de bovenpoort.
2. Vanuit Epe: via de bovenpoort LbO
Statistieken en advertenties bekijken
Bericht promoten
Leuk

Opmerking plaatsen
Delen

2024

Wij wensen al onze volgers, bezoekers en belangstellenden een knallend 2024 en zien u graag terug in het ‘Nederlands Artillerie Museum’ in ’t Harde.

Ook in 2024 wordt er weer hard gewerkt aan de verhaallijn van de geschiedenis van de artillerie. En dat willen wij u graag laten zien. Welkom!

Kerstperiode

In deze feestelijke decembermaand zijn we zoveel mogelijk open.
In de Kerstvakantie staan de vrijwilligers weer voor u klaar.
De dagen dat het museum standaard gesloten is zijn de volgende:
Zaterdag/Zondag en Feestdagen.
Extra sluiting ivm werkzaamheden: woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december.

Paviljoen 1

Na een grondige verbouwing van paviljoen 1 kunnen we met trots zeggen dat het resultaat door veel bezoekers wordt gewaardeerd.
Het paviljoen is genoemd naar Luitenant-Kolonel Yso van der Meer b.d, hij was van 1978 tot 1996 voorzitter van de Artillerieverzameling Oldebroek.
In de jaren 80 ontwierp hij de plannen voor het museum dat hij daarna door zijn tomeloze inzet gestalte gaf.
Een museum die daarna tot grote hoogte is doorgegroeid. Veel hebben we te danken aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.
    

Toegang Artillerie Museum

 

 

In verband met werkzaamheden aan de wegen rondom het museum was de poort bovenop ‘De Knobbel’ tijdelijk niet toegankelijk voor publiek.

INMIDDELS ZIJN ALLE WERKZAAMHEDEN AAN DE WEG GEREED EN VANAF NU KUNT U ZICH ALS BEZOEKER WEER MELDEN BIJ DE BOVENPOORT BOVENOP ‘DE KNOBBEL’.

De auto kunt u parkeren op de parkeerplaats links van de slagboom. Bij de slagboom vindt u de aanwijzing hoe verder te handelen.

U bent op defensieterrein en dat houdt in dat u zich moet kunnen legitimeren!

De receptie medewerker komt u halen na uw telefoontje. Van harte welkom!

HERFSTVAKANTIE

De herfst heeft zijn intrede gedaan en de scholen zijn weer begonnen met hun vakanties.
Het Artillerie museum op ‘De Knobbel’ heeft de poorten weer wijd open staan voor alle gezinnen met de kinderen om weer een leuke speurtocht te maken door 4 paviljoenen. Het defensieterrein ligt op een prachtige locatie waar een adembenemend uitzicht over het heidelandschap van de Noord-Veluwe te bewonderen is.
En uiteraard voor al onze bezoekers staat het team van de receptie weer klaar om u te ontvangen. Laat de herfst lekker buiten en vermaak u in de geschiedenis van de Artillerie.
In verband met werkzaamheden aan de wegen is de poort bovenop ‘De Knobbel’ tijdelijk niet toegankelijk voor publiek.
U kunt zich bij de wacht aan de benedenpoort melden.
Wij verwelkomen u graag tijdens deze vakantieperiode.
Op het terrein is ook het musuem van de Rijdende Artillerie en het Inlichtingen museum.

Programma Open Monumentendag 9 september

Rondrit langs drie musea op defensieterrein met drietonners hop-on hop-of
Museum Korps Rijdende Artillerie – een bijzonder onderdeel van de Artillerie

Paardenloods – Het Paardenvolk van weleer

Museum Inlichtingen – Een duik in de mysterieuze wereld van spionage

Schutterij Den Bosch met de uitbeelding van de Napoleon tijd

Demonstratie met de 25 ponder

Wargaming

Optreden Reünie Orkest

Kinderactiviteiten – verkleden/schminken

Verkoop kramen met militaire goederen

Kramen voor de inwendige mens

Rijdende Artillerie te paard

Verrassende acties door vrijwilligers

Terrein is bereikbaar via de ‘Bovenpoort’ op

“De Knobbel’ van 10.00 tot 16.00 uur.

Eperweg 149 ‘t Harde.

Weekend 8 en 9 september 2023

Veel activiteiten in het Nederlands Artillerie Museum in ’t Harde.

Het Nederlands Artillerie Museum in ’t Harde is continu bezig met vernieuwingen en verbouwingen. De verhaallijn van de geschiedenis van de Artillerie wordt continu aangepast. Zo is er in paviljoen 1, waar de geschiedenis van de Romeinen wordt weergegeven, een half jaar gewerkt om het geheel nog beeldender te maken.Op vrijdag 8 september vanaf 10.00 uur is de officiële opening en naamgeving van paviljoen 1. Het paviljoen krijgt de naam van de oprichter van het museum: luitenant-kolonel Yso van der Meer paviljoen. De bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 8 september 2023 in de Korpszaal (gebouw 215) op de Legerplaats bij Oldebroek, Eperweg 149 ‘t Harde.

Een dag later, zaterdag 9 september, is het ‘Open Monumentendag’ in het Nederlands Artillerie Museum. Een grote groep vrijwilligers werkt al weken om er weer een spektakel van te maken zodat bezoekers kunnen genieten van veel onderdelen op het defensieterrein aan de Eperweg in ’t Harde. 
Het ‘Groot Rollend’ materieel staat uitgestald over een groot deel van dit terrein waar specialisten aanwezig zijn om de bezoekers hierover voor te lichten. Het Reünie-orkest zorgt voor een muzikaal optreden en er zijn veel activiteiten, waaronder ‘Wargaming’.

Reanactmentgroep ‘De Bossche Schutterij’ geeft een beeld van vooroorlogse situaties met ieder uur een schot over de heide.

 

Verder belooft de organisatie een aantal verrassende activiteiten door medewerkers van het museum.

Ook kunnen de bezoekers door militaire voertuigen naar de verschillende musea op het terrein worden gereden o.a. Inlichtingen museum en Gele Rijders museum.

Kinderactiviteiten, zoals schminken en verkleden.

Verkoopkramen met legerartikelen en snuisterijen zorgen voor extra gezelligheid en ook de inwendige mens wordt goed verzorgd. Het programma op 9 september start om 10.00 uur.

Paviljoen 1 open voor publiek

Vanaf 19 juni kunt u de resultaten zien van de hele verbouwing van paviljoen 1 waar een deel van de geschiedenis van de Romeinen tot aan Napoleon is weergegeven.
Er is maanden maar dan ook maanden hard gewerkt om tot een fantastisch resultaat te komen.
Wilt u zien hoe de vrijwilligers dit hebben gerealiseerd kom en ‘visit’ ons op ‘De Knobbel’, zeer de moeite waard. Van harte welkom in dit prachtige stuk geschiedenis.
Officiele opening vindt op een later tijdstip plaats.

Schoolproject Heerde en Wapenveld

Op bezoek bij het Nederlands Artillerie Museum

Het Nederlands Artillerie Museum is gevestigd op “de Knobbel”, de berg tussen Epe en ’t Harde. Officieel heet deze berg de Woldberg, maar in de volksmond hoor je altijd de Knobbel. Het oefen- en schietterrein van onze Nederlandse Artillerie bevindt zich ook op de Knobbel. Het museum is dus gevestigd in een echte kazerne. Afgelopen week werd het museum bezocht door twee basisscholen, De Spreng uit Heerde en de Jan Ligthart School uit Wapenveld. Het museum heeft speciaal voor scholen een aanbod ontwikkeld, waarbij de nadruk vooral ligt op het kennis vergaren over de artillerie in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen kregen een verhaal over de slag bij Mill en de slag rond de Grebbeberg te horen. Op het buitenterrein deden zij een speurtocht rondom de verschillende vuurmonden en ze sloten het bezoek af met een kennisquiz. Wat het bezoek echt spectaculair maakte, was het feit dat de kinderen bij hun school werden opgehaald met grote legertrucs.