Open Monumenten Dag 8 september

               

Zaterdag 8 september opent de Historische Collectie Korps Veldartillerie haar poorten voor een Open Monumenten Dag. Ook alle paviljoenen zijn geopend waar u de geschiedenis van de Artillerie door de jaren heen kunt beleven en zien. De ontwikkeling van het geschut, de techniek, de operationele inzet, uitrusting met fraaie uniformen en specifieke thema’s over de artillerie.
Buiten op het fraaie terrein van defensie in Engelse landschapsstijl met de prachtige monumentale panden wandelt u tussen de Static Show en groot rollend materieel (na WO2) en de Rekwisietencollectie van de Koninklijke Landmacht.
De dienstdoende schutterij van ’s Hertogenbosch beeldt het kampementleven uit anno 1830 en demonstreert musketten en kanon. Historische autorally “Oldebroek 1938” door de KNAC geeft op gezette tijden een rally te zien. Er zijn rondritten in militaire voertuigen. Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps geeft een ochtend en middagconcert. Een life Firing Exercise door het Vuursteuncommando. De War Game Koude Oorlog is te zien in gebouw 215. De Pantser Houwitser 2000NL, de Fennek en de Boxer worden gepresenteerd door het Vuursteuncommando. Tevens zijn er diverse kramen op het terrein, verkoop maar ook informatie over Hulphond en V-fonds en de gebruikelijke consumptie en snacks kramen. Wij heten u van harte welkom op de legerplaats bij Oldebroek.