Documentatiecentrum

De HCKVA beschikt over een documentatiecentrum. Dit centrum bestaat uit een bibliotheek, een archief en een beeld- en geluidcollectie.  De bibliotheek bevat informatie gerelateerd aan het wapen der Artillerie onder meer: (krijgs-)geschiedenis, traditie, wapen-technische voorschriften (Vuurregeling, tactiek, bediening en onderhoud van geschut en voertuigen), technisch handleidingen, naam- en ranglijsten, krijgsmacht betreffende tijdschriften, etc.

Het archief bevat documenten afkomstig van opgeheven eenheden en schenkingen afkomstig van (oud)militairen en hun erfgenamen, die deze voor het nageslacht willen behouden. Deze documenten worden bewaard onder door de schenker te bepalen voorwaarden; deze bepalen in hoeverre deze (mogelijk gevoelige informatie) voor bezoekers ter inzage zijn.

Dit geldt ook voor foto’s en fotoalbums. De beeld- en geluidcollectie bevat enkele duizenden foto’s en negatieven, ca. 250 albums, ca. 400 dvd’s, videobanden, films en dvd’s.

Het Documentatiecentrum is alleen op afspraak te bezoeken. Tijdens de Open Monumentendag is hoofd documentatiecentrum, majoor der Artillerie b.d. Dick van Zuidam, te bereiken via de receptie. Mogelijk kan hij uw vragen beantwoorden.