DE SPERWER

Sperwer onthuld in artilleriemuseum

Op donderdag 13 december vond in de Historische Collectie van het Korps Veldartillerie op het Artillerie Schietkamp (ASK) de feestelijke onthulling plaats van ‘De Sperwer’, een onbemand vliegtuig voor foto en videoverkenning.

De sperwer is onder andere ingezet in Uruzgan. Veel oud gedienden, mensen die betrokken waren bij de invoering van de sperwer binnen de krijgsmacht en Uruzganveteranen die hem hebben ingezet, waren aanwezig.

De vrijwilligers van de historische collectie, beter bekend als het artilleriemuseum, zijn trots op de kans die zij kregen zo’n mooi object tentoon te stellen. Voor de oudgedienden blijft de herinnering in stand aan een systeem waarmee zij hebben gewerkt. Op deze wijze fungeert het museum voor hen ook als toekomstige ontmoetingsplaats.