Waarnemers-Trainer

Nieuw in het museum.

Voor de geïnteresseerde bezoeker is er nu de gelegenheid om ‘doelgericht’ actief te zijn. De waarnemers-training kan nu door de bezoeker zelf worden gebruikt en ingesteld onder leiding van een aanwezige trainer.

Het systeem is in 1994 door het Engelse bedrijf CAE in samenwerking met het Artillerie Opleiding Centrum op de legerplaats Oldebroek geplaatst in het schoolgebouw. Door een ingrijpende upgrade in 2000 heeft het zijn diensten tot eind 2018 bewezen.

Het is een opleidingssysteem voor de voorwaartse waarnemer. De leerling kan na een aantal theorielessen deze in de praktijk brengen in deze Waarnemers/Training. De landschappen op het beeldscherm kunnen variëren en kunnen er verschillende scenario´s op worden afgespeeld. Weersinvloeden zoals mist, regen en laaghangende bewolking kan zowel met daglicht als ´s nachts worden bewerkt. Met deze optie kan de procedure ´gecoördineerde´ verlichting´ geoefend worden om bij duisternis te schieten met lichtgranaten en brisantgranaten. De schoten worden zo realistisch mogelijk weergegeven.

Als groep kunt u een afspraak maken op maandag en woensdag om deze trainingsmethode zelf eens te ervaren. Neem telefonisch contact op met de receptie. Telefoon 0525 657310.