EXPOSITIE ‘HERGEBRUIK’

Een knuffelgranaat in het artilleriemuseum!

Donderdag 13 juni vond in het Artilleriemuseum in ’t Harde de opening plaats van een bijzondere kunst expositie.
Het thema van de kunstenaars was het hergebruik van militaire kleding. De deelnemende kunstenaars hebben ieder op eigen wijze en soms ook ludieke wijze de kleding getransformeerd tot bijzonder verrassende kunstwerken.

Zo is er van Elganan Jelsma o.a. een antistress granaat te zien, een zachte granaat van stof, waar je in kan knijpen om te ontstressen.

De andere kunstenaars Ank van der Wal, Greetje Majoor, Carola Mokveld, Irma Frijlink en Nelleke Ponsteen, hebben de stof getransformeerd tot een bijzondere hersenhelm, een geweven geweldspiraal, verhalende banieren,
symbolische fotolijsten van de rangen en standen, en bijzondere portretten.

De opening werd verricht door de voorzitter van de Historische Collectie Korps Veldartillerie, voorheen Nederlands Artillerie Museum,
A.M. Rosengarten Gen.b.d

Elganan Jelsma, cultureel manager bij het Waterliniemuseum Fort bij de Vechten vertelde over het thema dat werd gekozen vanwege de beeldvorming van het militaire uniform in de media en de problematiek rond de berg textielafval.

Eerder organiseerde zij in het Waterliniemuseum de expositie Geeft Acht!, schone kunst van militaire kleding. Hieraan
namen 27 kunstenaars, ook met grote en bijzondere installaties.

In het artilleriemuseum is verder een indrukwekkende collectie van de geschiedenis van de
Artillerie opgesteld in vier paviljoenen. Het museum is geopend maandag tot en met vrijdag
van 13.00 tot 17.00 uur vanaf 1 juli gaat de zomertijd in en staan de deuren van 11.00 tot 17.00 uur open.