Corona protocol Historische Collectie Korps Veldartillerie

Het coronaprotocol voor de Historische Collectie Korps Veldartillerie: het ‘Artilleriemuseum’

Beste bezoeker,

Met ingang van 1 juli heeft ons museum weer zijn deuren voor bezoekers geopend. We dienen ons daarbij te houden aan de diverse coronarichtlijnen die zijn opgesteld om uw en onze veiligheid zoveel mogelijk te kunnen garanderen. Een belangrijk uitgangspunt is voor ons het coronaprotocol van de Museumvereniging dat wij hebben vertaald in een regeling voor het Artilleriemuseum. Aangezien ons museum op defensieterrein staat, gelden voor ons ook de voorschriften en aanwijzingen van Defensie.

De volgende bepalingen zijn van toepassing:

• Ons museum is alleen toegankelijk voor groepen mensen die tot één huishouden behoren en individuele bezoekers. Andere groepsbezoeken zijn vooralsnog niet toegestaan.
  • U heeft alleen toegang als u niet ziek bent; dat wil zeggen: u en uw medebezoekers hebben geen klachten in de vorm van neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts boven 38 graden Celsius of benauwdheid.
  • Wij meten niet uw lichaamstemperatuur.
  • U bent weer welkom na ziekte als u minstens 24 uur klachtenvrij bent.
  • Wij behouden ons het recht voor u de toegang te weigeren bij twijfel over uw gezondheidstoestand.
  • Wij verzoeken u zich tijdens uw bezoek strikt te houden aan alle bekende hygiënemaatregelen. Dus ook: houdt minstens anderhalve meter afstand, tenzij u en uw medebezoekers tot hetzelfde huishouden behoren. Uiteraard krijgt u de gelegenheid uw handen te wassen en te ontsmetten; wijzelf zorgen voor voortdurende reiniging en ontsmetting van contactpunten in het museum.
  • Indien u niet over een defensiepas beschikt dient u zich bij aankomst bij de ingang van het Defensieterrein te melden bij de wacht, waar u zich moet legitimeren. Uw meereizende gezinsleden kunnen in de auto blijven zitten; u meldt uw gehele gezelschap aan. Na aanmelding wordt u door een museummedewerker begeleid naar de parkeerplaats van het museum. Bezoekers die wel over een defensiepas beschikken begeven zich rechtstreeks naar het museum, gebouw 215.
  • Vanaf de parkeerplaats bij het museum wordt de toegang tot de receptie geregeld en krijgt u verdere informatie.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de museummedewerkers; zij doen er alles aan om uw bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken.
  • Wij verzoeken u zoveel mogelijk gebruik te maken van de pinautomaat en contactloos te betalen.
  • Volg in het museum de aangegeven route en loop niet terug.
  • Tijdens uw rondgang door onze expositie: houd rekening met elkaar, verleen doorgang aan andere waar dat kan, maar bewaar de vereiste afstand.
  • Wij verzoeken u in de expositie geen voorwerpen aan te raken, uitgezonderd touchscreens waarvoor u bij de receptie een wegwerpstift krijgt. Een aantal andere apparaten is uitgeschakeld in verband met de hygiëne.
  • U kunt aan het begin en het einde van uw bezoek gebruik maken van onze toiletten. Pas na toiletgebruik de hygiënemaatregelen toe.
  • Na uw rondgang door de expositie kunt u eventueel terecht in onze winkel, maar wij kunnen u helaas geen catering aanbieden. Daarna begeleidt een medewerker u terug naar de uitgang bij de wacht.

Wij vragen uw begrip voor al deze beperkende maatregelen, maar hopen dat u desondanks zult genieten van onze prachtige expositie.