Vakantietijd? Museumtijd!

Breng een bezoek aan “De Historische Collectie” van het Korps Veldartillerie in ’t Harde, deze is gelegen op de top van “De Knobbel”. Ruim 60 meter hoog.
U vindt daar in vier paviljoenen, gelegen in een prachtig park in Engelse landschapsstijl de geschiedenis vanaf ongeveer 1200 tot op heden, een speciale zaal waar de uitzending naar Uruzgan is weergegeven behoort ook tot de geschiedenis van nu.

U krijgt een beeldend overzicht te zien van:
– de operationele inzet van artillerie-eenheden en artilleristen
– veel verschillende soorten geschut
– de kleurrijke geschiedenis van het kanon
– Presentaties van specifieke thema’s van alle regimenten en korpsen van het Wapen van de Artillerie, (historisch geschut, schitterende uniformen en prachtige diorama’s.
Kinderen kunnen verkleed en geschminkt een spannende kanonnentocht maken of een Geheime speurtocht om de code te kraken.
In de Korpszaal, voorheen de slaapzalen kunt u onder het genot van gratis koffie/thee een film kijken en even bijkomen van al het moois dat u heeft gezien. Wees welkom!
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur.