Werkbezoek Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

   

Afgelopen donderdag bracht een delegatie van de RCE (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) een werkbezoek aan de HCKVA. Aanleiding voor het bezoek was de vraag of de HCKVA militair erfgoed kon aangeven (WO I en met name de Koude Oorlog). De delegatie bracht achtereenvolgens een bezoek aan  het museum van de KRA,  daarna aan het gebouw 84 (oude paardenstal) en bekeken de (nucleaire) artillerie inzet middelen (Honest John, Lance raket en de MLRS). Vervolgens een demonstratie van de FH70, een getrokken vuurmond uit de Koude Oorlog, die nu veelvuldig wordt ingezet in de Oekraïne. Tenslotte een bezoek aan Paviljoen 4 en met name aan de maquette van de (kernwapen)site ’t Harde. De delegatie neemt haar bevindingen mee en wordt vervolgd. Als u geïnteresseerd bent in de verhalen en elementen van de Koude oorlog zie het zeer lezenswaardige rapport: “Trouwe bondgenoot met Hollanditis” (zie onderstaande Link)

 

Trouwe bondgenoot met Hollanditis. Sporen van de militaire en civiele verdediging tijdens de Koude Oorlog | Publicatie | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoedg.