Schoolproject Heerde en Wapenveld

Op bezoek bij het Nederlands Artillerie Museum

Het Nederlands Artillerie Museum is gevestigd op “de Knobbel”, de berg tussen Epe en ’t Harde. Officieel heet deze berg de Woldberg, maar in de volksmond hoor je altijd de Knobbel. Het oefen- en schietterrein van onze Nederlandse Artillerie bevindt zich ook op de Knobbel. Het museum is dus gevestigd in een echte kazerne. Afgelopen week werd het museum bezocht door twee basisscholen, De Spreng uit Heerde en de Jan Ligthart School uit Wapenveld. Het museum heeft speciaal voor scholen een aanbod ontwikkeld, waarbij de nadruk vooral ligt op het kennis vergaren over de artillerie in de Tweede Wereldoorlog. De kinderen kregen een verhaal over de slag bij Mill en de slag rond de Grebbeberg te horen. Op het buitenterrein deden zij een speurtocht rondom de verschillende vuurmonden en ze sloten het bezoek af met een kennisquiz. Wat het bezoek echt spectaculair maakte, was het feit dat de kinderen bij hun school werden opgehaald met grote legertrucs.