Drie musea op defensieterrein

 

Het museum van de Artillerie bevindt zich bovenop de ruim 60 meter hoge ‘Knobbel’, officiële naam ‘De Woldberg’, gelegen in een park in Engelse landschapsstijl en omgeven door prachtige rijksmonumenten.  Een schitterend uitzicht over het heidelandschap van de Noord-Veluwe krijgt u er gratis bij.

De hele collectie is verdeeld over vier paviljoenen waar de hele geschiedenis van het Wapen der Artillerie en in het bijzonder die van het Korps Veldartillerie in allerlei vormen worden getoond. Vele voorbeelden van geschut en munitie door de eeuwen heen, ook de operationele inzet van eenheden en ontwikkelingen van de artillerietechniek. Ieder paviljoen herbergt een tijdsperiode vanaf de Romeinse tijd tot aan de huidige uitzendingen waar u vele schitterende uniformen, geschut, paarden en diorama’s kunt zien.

Het defensieterrein waarop de drie musea gevestigd zijn is nog steeds in gebruik als schietterrein (ASK) waardoor u, als er geoefend wordt, midden in de realiteit terecht komt.

Zowel binnen als buiten in de ‘Museumtuin’ is veel geschut te zien.

 

 

 

 

 

Kinderen worden geschminkt en verkleed als een echte militair en kunnen een spannende speurtocht maken die door alle paviljoenen gaat en als beloning een mooi diploma oplevert.

Voor de artillerist een wereld van herkenning, voor gezinnen een leuk uitje die ook nog eens heel leerzaam is.

Verjaardagen worden een feestje, de kinderen vinden het allemaal heel spannend, vooral de metamorfose na het verkleden.

Speurtochten voor de kinderen gaan altijd gepaard met een verkleedpartij.

Ook kun je hier een Bibliotheek en een Kenniscentrum vinden. Voor de vele vragen over heden en verleden liggen hier meestal de antwoorden.

Een bezoek aan de drie musea is zeer de moeite waard.

Alle informatie over regelgeving en openingsdagen/tijden kunt u vinden op deze website. www.nederlandsartilleriemuseum.nl                                                                                        Facebook geeft u een beeld van gebeurtenissen door de jaren heen.

Artillerie museum openingsdagen/tijden: Maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Gele Rijders museum: Woensdag 13.00 tot 17.00 uur.

Inlichting museum: Maandag t/m woensdag vanaf  9.00 uur, afspraak via de mail: JISTARC.DIVI.Historischeverzameling@mindef.nl

Boven op ‘De Knobbel’ is de poort die toegang geeft tot defensieterrein waar de 3 musea te vinden zijn. U meldt zich via deze poort. U bevindt zich op defensieterrein waardoor identificatie verplicht is.

Adres: Eperweg 149 8084 HE ’t Harde.

Wijzigingen in de route of in de openingstijden vindt u op deze website.                                          Telefonische informatie alleen tijdens de openingsuren van de receptie 0889 516461.

Graag tot ziens!