Vrijwilligers gezocht Receptie

In het museum van de ‘Historische Collectie Korps Veldartillerie’ zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de receptie werkzaamheden.

Wat is de inhoudelijke functie van een vrijwilliger speciaal voor de receptie;

Een bezoeker wordt als eerste welkom geheten door de receptiemedewerker die als gastheer/vrouw aanwezig is. De receptiemedewerker werkt op vaste tijden, gekoppeld aan de openingstijden van het museum. Het gaat om veel vrijwilligers in wisselende diensten, die veelal op een vaste dag in de week aanwezig zijn. Behalve het welkom heten van bezoekers, het registreren, regelen zij aanvragen voor bezoeken van groepen of scholen, voor kinderverjaardagen en eventueel voor rondleidingen. Een aantal receptiemedewerkers zorgt ook voor toezicht in de paviljoenen waar de expositie is ondergebracht als suppoost. Ook het halen en brengen van de bezoeker vanaf de toegangspoort is een taak, onderling wordt geregeld wie welke taak op de aanwezige middag gaat invullen. Ook de verkoop en beheer van de winkel valt onder de verantwoordelijkheden.

Ten slotte vormen de receptiemedewerkers het eerste aanspreekpunt voor vragen van allerlei aard zowel via de telefoon als via de digitale weg. Kennis van sociale media is niet vereist maar heeft wel de voorkeur. Veel zaken gaan alleen maar meer via deze kanalen.
De meeste vrijwilligers werken al jaren met veel voldoening in het museum.

Wat kunnen wij u bieden;

Veel collegialiteit. Een zeer interessante en wisselende werkomgeving waar u te maken krijgt met vele facetten van de defensieomgeving met veel interessante en vrolijke bezoekers. Kinderen die met veel spanning hun verjaardag komen vieren, scholen die het als leermodel beleven. Groepen militairen vanuit allerlei disciplines. Voor al deze groepen is er speciale en begeleidende informatie aanwezig.

De ‘Open Monumenten Dagen’, dagen die wij met elkaar voorbereiden om de bezoeker een beeld te geven van wat er allemaal op het terrein te zien en te beleven is, zijn dagen die veel bezoekers trekken en waar wij als vrijwilliger een steentje aan bij kunnen dragen.

Lijkt het u wat om deel uit te maken van ons team? Neem contact op met de receptie.

Graag tot ziens in ’tHarde!